Under (De)construction Poortgebouw IPKW

Bart Schoonderbeek of Schipper Bosch asked us to help design the gate house for their business park in Arnhem. The access road had to be doubled and this meant that the existing entrance building had to make way. But there happened to be so much infrastructure hidden in the first floor that it was impossible to demolish the building, an electronic highway is actually running through it… Cutting the wires would jeopardise the operations on the entire park. Some sort of surgery became unavoidable.

Part of the existing building is sliced off, the skin removed and a new body with slightly different proportions will be wrapped around the remaining frame.

The box that contains the upper floor is clad in retro reflective foil. BLACK reflective foil… After an obsession of about 20 years with retro reflectivity we can’t wait to finally see a building glow…

The Industrie Park Kleefsewaard has a nice wwwebsite, you can follow the process of the transformation:

http://www.ipkw.nl/fotos-nieuwbouw-poortgebouw

http://en.wikipedia.org/wiki/Retroreflector

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: